Nuffnang Ad

Thursday, 26 November 2015

Buat Coklat Homemade..Senang ke SUSAH????

Salam semua yang sudi view blog kami...

Hari ni, saya nak bercerita sedikit tentang bagaimana nak mulakan perniagaan kecil-kecilan. Sesuailah untuk suri rumah yang nak tambah-tambah income tu. Apa agak nya bisness yang mudah nk buat ya??Sebenar nya banyak sangat benda yang kita boleh buat. Salah satu nya adalah perniagaan coklat homemade.

Saya sendiri memulakan perniagaan homemade ni dengan menjual coklat dan kek pada awal nya. Kat mana saya belajar ek?? Saya belajar sendiri je. Cikgu saya MR/MRS GOOGLE. Banyak ilmu-ilmu yang kita boleh dapat kat sini. Sebenarnya, saya nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada salah seorang lecturer saya iaitu Mdm.Syahariah Osman yang memberi inspirasi pada saya untuk mula buat coklat ni.

Kalau kita tengok,memang banyak sangat orang yang mengajar cara nak buat coklat. Senang cerita,buat kelas coklat.Tapi,masa tu saya masih belajar dan tak mampu nak bayar duit kelas tersebut. Pertama kali cube sy menggunakan cooking Choc.Kita yang biginner ni mana lah tahu ader coklat khas untuk buat coklat kan.Memang failed lah yg first tu.Kelat..Tak sedap.

Bila dah cari ilmu sikit-sikit,baru lah saya tahu,ade coklat khas digunakan. So saya try buat...Dah banyak saya buat.Untuk hantaran kawen,hadiah,gift,dan macam-macam lagi lah.

Nak tengok hasil nya tak??Alhamdulillah,customer puas hati dengan coklat saya.
Ini lah hasil tangan saya.
ok x kawan2..

Saya hanya nak membantu,kalau ader yang berminat nak mulakan perniagaan dengan menjual coklat ini.

Boleh lah Wassap/telegram saya:0149726514
Saya boleh sediakan STARTER KIT untuk buat coklat.
Murah2 jer
RM100 siap pos

Apa yang anda akan dapat ya??
1)3 Jenis MOLD
2)Milk Coklat+White Choc
3)Cocoa Butter
4)Stick loly
5)Pengikat dan Plaktik 
5)Resepi membuat coklat
6)CD(video cara membuat coklat yang sangat mudah)

JOM PM segera...

No comments:

Post a Comment